Германски град забранява напълно движението на дизелови автомобили.  Не, това

...
Германски град забранява напълно движението на дизелови автомобили.  Не, това
Коментари Харесай

Германски град забранява напълно дизеловите автомобили

Германски град не разрешава изцяло придвижването на дизелови коли.  Не, това не е план, а факт.

Даниел Хартум е зидар и не може да си показа по какъв начин ще се оправя без своя лекотоварен дизелов автомобил, съобщи Блиц.

С него върви на работа, с него се прибира. Колата е единствено на 3 години и дава отговор на нормата за отработените излъчвания „ Евро 5 ”. Но градската администрация на Есен има намерение да забрани придвижването на всички дизелови коли в центъра на града. Мярката е шокираща за Даниел и сътрудниците му. 

„ Това доста ще затрудни напредването ни до работното място, до градежа. А нали по някакъв метод би трябвало да се придвижим? Много от сътрудниците нямат бензинови коли. Ние сме заложили на дизела, и тъкмо в това се състои казусът ни в този момент ”, споделя Хартум.

Забраната за дизели ще засегне 18 региона на Есен. В тях попада и сектор от автомагистрала А 40 – една от главните пътни артерии в Рурската област. Тя минава безусловно през центъра на града.  

Строителният бизнесмен Франк Шулте-Хуберт и сътрудниците му от компанията употребяват автомагистрала А 40 по няколко пъти дневно. „ Ако в действителност забранят придвижването на дизелови коли по А 40, тогава ще настъпи безпорядък ”, счита той.

 Според плановете на комерсиалните компании, служебните дизелови коли би трябвало да бъдат употребявани най-малко 10 години. А все по-строгите екологични правила им излизат солено. 

„ След следващата смяна на нормите за нездравословните излъчвания преди 3-4 години закупихме два нови лекотоварни автомобила, които тогава ни костваха 80 хиляди евро. Ако би трябвало да спрем от придвижване колите от настоящия ни авто парк, евентуално ще би трябвало да похарчим за още към четвърт милион евро ”, пресмята Франк Шустер-Хуберт.

Мике Щернкопф строи покриви. Инвестирал е 40 хиляди евро в нов, електрически товарен автомобил – по този начин е решил за себе си казуса с рестриктивните мерки за дизелите. Обаче съвсем никой не употребява новата облага – служащите му не престават да избират дизеловите коли. 

 „ Няма задоволително зарядни колонки и сътрудниците срещат големи компликации да стигнат до строителната площадка с подобен автомобил или пък да се приберат назад, тъй като на самите строителни обекти, естествено, няма зарядни станции. Накратко – сблъскваме се с доста повече компликации, в сравнение с сме предполагали ”, отбелязва Щернкопф.

Строителният бизнесмен Франк Шулте-Хубер към момента се надява, че възбраните за дизелите могат да бъдат анулирани. Той счита, че възбраната за придвижване на дизелови коли през цели сектори от Рурската област е прекомерно последна мярка. А в случай че възбраните са неизбежни, тогава съгласно него би трябвало да се направи изключение за компаниите. В противоположен случай доста от тях ще спрат работа.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР